Print

Ziekenhuiszorg

Ziekenhuiszorg is medisch-specialistische zorg. De zorg wordt geleverd door medisch specialisten in ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra (zbc's).
Ook centra voor audiologische zorg, radiotherapie, revalidatiezorg, long-astmazorg of dialysezorg leveren medisch-specialistische zorg. Dit zijn de categorale instellingen.

Wat staat er op mijn ziekenhuisrekening?

Op uw ziekenhuisrekening staat wat de zorginstelling heeft gedaan (de zorgactiviteiten) en wanneer. Ook ziet u welke diagnose-behandelcombinatie(s) er in rekening worden gebracht, met een code en het bedrag. In de informatiekaart 'Uw ziekenhuisrekening en het eigen risico' leest u hier meer over.

Add-on geneesmiddelen en stollingsfactoren

Bepaalde geneesmiddelen kunnen apart van de behandeling (dus naast het dbc-zorgproduct) in rekening worden gebracht. Er zijn twee soorten: de 'add-on geneesmiddelen' en de 'stollingsfactoren'. 

Lees verder

Wilt u meer weten?

Meer over het in rekening brengen van ziekenhuiszorg vindt u in:

Heeft u vragen over uw ziekenhuisrekening? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar. Doe dit ook als u vermoedt dat de rekening niet klopt. Uw zorgverzekeraar moet dit voor u controleren en u vertellen of de rekening klopt en wat u eventueel zelf moet betalen.


Handige links