Geestelijke gezondheidszorg (ggz) en forensische zorg (fz)

Alle informatie over de geestelijke gezondheidszorg (ggz) en forensische zorg (fz) hebben we hier samengebracht. U vindt hier de behandelingen die u in rekening mag brengen en tegen welk maximumtarief. Daarnaast leest u hoe u als zorgaanbieder declareert en hoe wij daarop toezicht houden. Ook vertellen wij u meer over het publiceren van wachttijden.

Op dit moment werken we aan de nieuwe bekostiging in de generalistische basis-ggz, gespecialiseerde ggz en forensische zorg: het zorgprestatiemodel. De zorgprestaties weerspiegelen de daadwerkelijk geleverde zorg en zijn herkenbaar en controleerbaar voor de patiënt. We willen dit in 2022 invoeren. Lees op deze pagina meer over de nieuwe bekostiging.

De jeugd-ggz valt niet onder de NZa; dit is de taak van de gemeenten.

Welke vormen van ggz/fz kennen we?

Tip: zoekt u een specifiek document?

Vul dan hieronder uw zoekterm in en selecteer een zorgsector. U komt dan op ons documentenplatform waar u via de filters aan de linkerkant verder kunt zoeken. 

Help mee aan beter passende contracten en vul vandaag nog de vragenlijst in!

De jaarlijkse monitor contractering ggz laat zien hoe het contracteren verloopt én waar het beter kan. Hiermee willen we u helpen om nog beter passende afspraken te maken. Help uzelf en uw collega’s en vul de vragenlijst in voor de monitor 2021, ook als u géén contracten afsluit. Bent u vrijgevestigde behandelaar, dan is het extra van belang om de vragenlijst in te vullen: des te waardevoller zal de monitor ook voor u zijn! Invullen duurt 15 à 20 minuten en kan tot en met 22 januari 2021. Alvast dank voor uw moeite. Wij gaan de monitor begin april 2021 publiceren.

Ik zoek naar …

Nieuwsbrieven

De NZa heeft voor verschillende zorgsectoren elektronische nieuwsbrieven, ook voor de ggz en forensische zorg. U kunt zich aanmelden met het aanmeldformulier voor de NZa-nieuwsbrieven.
Eerder uitgebrachte nieuwsbrieven vindt u in het nieuwsbriefarchief.