Print

Huisartsenzorg

Bij uw huisarts kunt u terecht voor al uw vragen over uw gezondheid. Als u een afspraak heeft bij uw huisartspraktijk, noemen we dat een consult. Duurt het consult langer dan twintig minuten? Dan mag uw huisarts een dubbel consult in rekening brengen. Wanneer de huisarts bij u thuis komt, heet dat een visite. Belt u de huisarts met vragen of neemt de huisarts op uw verzoek telefonisch contact met u op, dan is sprake van een telefonisch consult.  U vindt meer informatie hierover in de Prestaties en tarieven van huisartsen.

Meer informatie over wat de huisarts in rekening mag brengen, vindt u in het bericht Hoe wordt de huisarts betaald per 2015?
Informatie over eerstelijnsverblijf vindt u in het dossier Eerstelijnsverblijf.

Doorverwijzing? Controleer uw vergoeding

Heeft u vervolgens zorg nodig van bijvoorbeeld een arts, psycholoog of wijkverpleegkundige? Dan verwijst de huisarts u door. Controleer voordat u een afspraak maakt wel even welke zorg u vergoed krijgt. Uw zorgverzekeraar kan u dit vertellen.

Huisartsenposten

Gaat u 's avonds of in het weekend naar de huisartsenpost, dan gelden andere tarieven. Die worden in rekening gebracht door een samenwerkingsverband van huisartsen: de huisartsendienstenstructuren. Meer informatie vindt u in prestaties en tarieven van huisartsendienstenstructuren.