Johan Rijneveld

Johan Rijneveld
Johan Rijneveld

Om een toekomstbestendige gezondheidszorg in Nederland te kunnen garanderen, werkt de directie aan een bekostiging die samenwerking en het leveren van passende zorg stimuleert. Dit betekent dat we afstappen van prikkels die sturen op productie en we inzetten op zorg die bijdraagt aan de ervaren kwaliteit van leven en kwaliteit van zorg. De afspraken tussen zorgaanbieders en zorgverzekeraars moeten hier ook mee in overeenstemming zijn. Ze moeten passende zorg rondom de patiënt centraal stellen en gericht zijn op uitkomsten van zorg. 

Johan Rijneveld:

Midden in het zorgveld werken wij mee aan het faciliteren van innovatie en samenwerking die passende zorg praktisch vormgeven. Zorgpartijen moeten de ruimte voelen om het goede te doen, initiatieven te ontplooien en kunnen rekenen op rugdekking als ze moeilijke beslissingen moeten nemen. Ik wil hen steunen als ze iets spannends ondernemen ten behoeve van toekomstbestendige zorg.

Achtergrond

Johan studeerde bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, specialiseerde zich in financieel management en werkte vervolgens als consultant bij PwC. Zijn adviesopdrachten hadden voornamelijk betrekking op het binnenlands bestuur. In 2010 maakte Johan de overstap naar de NZa. De eerste jaren was hij als financieel econoom werkzaam binnen de langdurige zorg, daarna in de eerstelijnszorg. Sinds 2015 is Johan lid van het managementteam van de NZa. Eerst als manager eerstelijnszorg, sinds 2020 als manager tweedelijns somatische zorg.

Nevenactiviteiten

Johan is sinds 2022 lid van de Acceleratieraad van de Zorgambassade. De Zorgambassade is de nationale denk- en doetank voor de zorg. Elk jaar buigen zestien ambitieuze zorgprofessionals zich over de belangrijkste problemen uit de zorg om te komen tot concrete, schaalbare oplossingen. De Acceleratieraad beoordeelt de voorstellen, geeft advies en denkt mee in de oplossingen.

Volg Johan Rijneveld op LinkedIn

Blijf op de hoogte van de werkzaamheden van Johan via LinkedIn. Volg de NZa op LinkedIn om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws van de NZa. We delen via dit platform relevante kennis en houden je op de hoogte van beleidsregels, tarieven, monitors en (online)bijeenkomsten.   

Johan uitnodigen?

Johan stelt uitnodigingen voor congressen en werkbezoeken binnen zijn werkveld en takenpakket op prijs. Probeer een verzoek minimaal 3 maanden voor de datum van uw bijeenkomst te versturen. Gebruik hiervoor de button naar het aanvraagformulier. 

Mediaverzoeken

Heeft u een mediaverzoek? Neem dan contact op met één van onze woordvoerders.

Het is toegestaan de foto’s van Johan te downloaden voor redactioneel gebruik door nieuwsmedia, educatieve doeleinden en het tonen in openbare ruimten als u hierbij de naam van de fotograaf vermeldt: Jelmer de Haas. Klik op de foto om te downloaden.