Vraag en antwoord wijkverpleging

Voor aanbieders van wijkverpleging hebben we de belangrijkste aanvullende informatie verzameld in onderstaande onderwerpen. Hier vindt u vragen en antwoorden, factsheets en andere informatie die u nodig heeft om uw werk goed te kunnen doen.

Wilt u een melding doen?

Heeft u een vermoeden van fraude? Denkt u dat de zorgverzekeraar niet vergoedt waar uw patiënt recht op heeft? Of vermoedt u dat de marktwerking wordt verstoord? Dat en meer kunt u via ons digitale meldingsformulier bij ons melden. Liever telefonisch een melding doen? Neem dan contact met ons op.

Experiment wijkverpleging en cliëntprofielen

Dit experiment geeft inzicht in de zorgvraag van cliënten op basis van een aantal cliëntkenmerken. Ga naar de pagina Nieuwe bekostiging op basis van cliëntprofielen voor meer informatie.

Meer informatie over de wijkverpleging?

De NZa beschrijft prestaties en tarieven voor wijkverpleging. We kunnen ons voorstellen dat u misschien meer vragen heeft hierover, waar wij niet direct een antwoord voor u op hebben. Onderstaand een wegwijzer naar websites van andere organisaties die meer informatie voor u hebben over wijkverpleging:

  • In het Zvw-kompas van Zorginstituut Nederland staat beschreven welke wijkverpleging onder de aanspraak van de basisverzekering valt;
  • Beroepsvereniging V&V;
  • Branchevereniging Actiz;
  • Er kunnen aanvullende voorwaarden worden gesteld door de zorgverzekeraars voor de zorg geleverd en gedeclareerd mag worden. Bijvoorbeeld machtigingsvereisten voor de start van een behandeling. U kunt contact opnemen met de betreffende verzekeraar.

Komt u er niet uit?

Komt u er met de uitleg hierboven niet uit? Neem dan contact met ons op.