Vraag en antwoord huisartsenzorg

Voor aanbieders van huisartsenzorg hebben we de belangrijkste aanvullende informatie verzameld in onderstaande onderwerpen. Hier vindt u vragen en antwoorden, factsheets en andere informatie die u nodig heeft om uw werk goed te kunnen doen.

Wilt u een melding doen?

Heeft u een vermoeden van fraude? Denkt u dat de zorgverzekeraar niet vergoedt waar uw patiënt recht op heeft? Of vermoedt u dat de marktwerking wordt verstoord? Dat en meer kunt u via ons meldingsformulier bij ons melden. Liever telefonisch een melding doen? Neem dan contact met ons op.

Meer informatie over huisartsenzorg?

De NZa beschrijft prestaties en tarieven voor huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg. We kunnen ons voorstellen dat u misschien meer vragen heeft over huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg, waar wij niet direct een antwoord voor u op hebben. Hieronder staat een wegwijzer met websites van andere organisaties die meer informatie voor u hebben over huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg. 

  • De beroepsorganisatie voor huisartsen Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) behartigt de belangen en versterkt de positie van huisartsen(zorg), bundelt klachten van de beroepsgroep, verbetert kwaliteit van de huisartsenzorg en ondersteunt u bij uw praktijkvoering.

  • Het Nederlands Huisartsengenootschap (NHG) is de wetenschappelijke vereniging van huisartsen en heeft als doel een wetenschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening door de huisarts te bevorderen. Het NHG ontwikkelt naast de bekende NHG-Standaarden ook NHG-Behandelrichtlijnen, multidisciplinaire richtlijnen en richtlijnen voor de automatisering in de huisartsenpraktijk.

Komt u er niet uit?

Komt u er met de uitleg hierboven niet uit? Neem dan contact met ons op.