Hoe breng ik shockwavetherapie in rekening?

Shockwavetherapie kunt u op twee manieren declareren:

  1. Shockwavetherapie is onderdeel van een behandeling fysiotherapie. In dat geval  wordt de shockwavetherapie als onderdeel van een zitting fysiotherapie in rekening gebracht. De shockwavetherapie mag u niet apart declareren.
    Let op! Een fysiotherapeut declareert volgens de Beleidsregel prestatiebeschrijvingen voor fysiotherapie (BR/REG-20103) per behandeling, per patiënt, maar één prestatie (zitting fysiotherapie). Als shockwavetherapie als onderdeel van een behandeling wordt geleverd, kan deze niet (op een andere dag) apart van de zitting worden gedeclareerd.
  2. Shockwavetherapie wordt gegeven door een niet-fysiotherapeut én niet onder de verantwoordelijkheid van een fysiotherapeut. Dan valt de zorg niet onder fysiotherapeutische zorg. In dit geval declareert u de zorg buiten de NZa- prestaties.

Op welke wijze u de zorg declareert staat los van of er sprake is van vergoeding vanuit de (basis)verzekering. Vragen over de vergoeding vanuit de (basis)verzekering kunt u stellen aan de betreffende zorgverzekeraar.