Hoe kan ik zien of het zorgkantoor/de zorgverzekeraar het formulier heeft ondertekend? En hoe kan ik het formulier indienen bij de NZa?

Als de zorgaanbieder het invullen van het formulier heeft voltooid en naar de stap ondertekenen heeft gezet, wordt hierover een e-mailbericht gestuurd naar het zorgkantoor/de zorgverzekeraar. De actie voor ondertekenen is op de dossierpagina te herkennen aan een roze icoon en de openstaande actie.

Pas nadat alle stukken zijn toegevoegd via ‘TOE TE VOEGEN STUKKEN’ en beide partijen een ondertekeningsdocument hebben toegevoegd via ‘ONDERTEKENING’, verschijnt het onderdeel ‘INDIENEN’. Dit onderdeel is beschikbaar voor zowel de zorgaanbieder als het zorgkantoor/de zorgverzekeraar.

Één van de partijen kan het formulier bij de NZa indienen door op de knop ‘Indienen’ te klikken en daarna de actie van indienen te bevestigen. U kunt onderling afstemmen welke partij het formulier indient bij de NZa. Na het indienen van het formulier, ontvangen beide partijen een bevestigingsmail.