Geranne Engwirda nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit

Geranne Engwirda is vanaf 1 januari 2024 de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Zij volgt Karina Raaijmakers op, die na het vertrek van Marian Kaljouw de waarnemend voorzitter is.

Geranne Engwirda

Geranne Engwirda: “Voor mij een enorme eer en kans om dit te mogen gaan doen. Met het team van de NZa wil ik graag een bijdrage gaan leveren aan het verbeteren en toegankelijk houden van de zorg. Ik kijk met heel veel plezier terug op mijn tijd bij het Catharina Ziekenhuis en neem met pijn in mijn hart afscheid."

Sinds 2015 is Geranne Engwirda lid van de Raad van Bestuur van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Zij is tevens al enkele jaren bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Daarvoor was ze ruim 5 jaar lid van de Raad van Bestuur van ’s Heeren Loo, een zorgaanbieder voor mensen met een verstandelijke beperking.

Karina Raaijmakers: “Geranne is een veelzijdige bestuurder die de juiste kwaliteiten meebrengt om met de NZa de transformatie in de zorg verder aan te jagen en te ondersteunen. Ze heeft veel ervaring met hoe passende zorg in de regio georganiseerd kan worden. We kijken ernaar uit om haar te verwelkomen.”