Karina Raaijmakers plaatsvervangend bestuursvoorzitter NZa

De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft Karina Raaijmakers, per 22 maart benoemd tot lid van de Raad van Bestuur totdat er een nieuwe voorzitter is. In die periode treedt Karina Raaijmakers op als plaatsvervangend voorzitter. De benoeming is voor maximaal 1 jaar.

Beeld: ©JH
Karina Raaijmakers, beeld JH

Afscheid Marian Kaljouw

Op 21 maart heeft Marian Kaljouw afscheid genomen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De sollicitatieprocedure voor een nieuwe bestuursvoorzitter is nog in volle gang. Om de continuïteit in de besturing te borgen heeft de minister van VWS Karina Raaijmakers benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van de NZa. De benoeming is ingegaan op 22 maart 2023. Het is voor maximaal 1 jaar en duurt totdat er een nieuwe bestuursvoorzitter is. Tot die tijd is Karina Raaijmakers plaatsvervangend voorzitter van de Raad van Bestuur van de NZa. De benoeming van Marian Kaljouw eindigt formeel op 1 juni 2023. Gedurende de periode dat Karina Raaijmakers lid is van de Raad van Bestuur, neemt Anouk Mateijsen haar rol als directeur Toezicht en Handhaving waar.