Gegevens aanleveren (DIS)

Aanbieders van medisch-specialistische zorg leveren maandelijks hun dbc-gegevens bij ons aan via het dbc-informatiesysteem (DIS). Zo krijgen we inzicht in wat er aan medisch-specialistische zorg wordt geleverd in Nederland. Op www.opendisdata.nl kunt u een overzicht vinden van deze gegevens.

Meer weten over DIS? Download dan deze informatiekaart over DIS

Hoe levert u dbc’s aan?

U kunt via het DIS-portal uw dbc-gegevens aanleveren en de status ervan volgen. Hiervoor heeft u een account en inlogcode nodig. In de Regeling minimale dataset (NR/REG-1701) staat welke gegevens u moet aanleveren. 

Privacyverzendmodule (pvm)

Om ervoor te zorgen dat uw gegevens gepseudonimiseerd zijn, is er de privacyverzendmodule (pvm). Deze kunt u ook via het DIS-portal downloaden. Voor deze module heeft u een certificaat nodig. Nog geen certificaat? Neem dan contact op met ons Informatie- en Contactcentrum. 

LET OP: vanaf 1 september 2019 is het niet meer mogelijk om aan te leveren met de pvm 6.0. Maakt u hier nog gebruik van? Download dan nu vanuit uw DIS-account de nieuwe pvm-module 7.01. U kunt hiervoor hetzelfde certificaat gebruiken.

Wilt u een wijziging doorgeven?

Wijzigingen in uw contactgegevens kunt u doorgeven via dit wijzigingenformulier.

Heeft u een nieuwe softwareleverancier? Maak een nieuw account aan op het DIS-portal. Klik op 'Aanmelden nieuwe klant' en voer uw agb-code in. Vervolgens kunt als reden 'Overstap naar andere softwareleverancier' opgeven. Wil u een andere wijziging doorgeven kijk dan op deze pagina onder het kopje 'Formulieren'.

Heeft u hulp nodig?

Wij kunnen u op afstand helpen als u problemen heeft met dbc-gegevens aanleveren via het DIS-portal. Neem hiervoor contact op met het Informatie- en Contactcentrum.