Vragen over het DIS-portal en Zorgbeeld?

Vragen over DIS en Zorgbeeld kunt u ook stellen via WhatsApp (088-770 8 770). Wij zijn bereikbaar van ma-vr tussen 09.00-17.00 uur.

Gegevens aanleveren

Alle aanbieders van medisch-specialistische zorg leveren dbc-gegevens bij ons aan via het dbc-informatiesysteem (DIS). Daarnaast zijn zorgaanbieders verplicht om wachttijdgegevens aan te leveren.

Aanleveren van wachttijden

Zorgaanbieders leveren wachttijden aan volgens de eisen uit de Regeling Aanleveren wachttijden medisch-specialistische zorg (NR/REG-2127). In bijlage 1 vindt u het overzicht van polikliniek, diagnostiek en behandeling waarvoor u wachttijden aanlevert. In bijlage 2 is per behandeling aangegeven welke (kenmerkende) zorgactiviteiten gebruikt kunnen worden bij de vaststelling van de wachttijd voor een behandeling.

Lees ook onze Informatiekaart instructie berekenen wachttijden medisch-specialistische zorg of bekijk de Presentatie instructiesessie uitleg rekenmethode wachttijden msz voor meer informatie over het berekenen van de wachttijden. Komt u er niet uit? Bekijk ook de veelgestelde vragen Zorgbeeld.

Aanleveren van dbc-gegevens

Aanbieders van msz leveren dbc-gegevens bij ons aan via het dbc-informatiesysteem (DIS). Zo krijgen we inzicht in wat er aan medisch-specialistische zorg wordt geleverd in Nederland. Op www.opendisdata.nl kunt u een overzicht vinden van deze gegevens.

In de Regeling minimale dataset (NR/REG-1701) staat welke gegevens u moet aanleveren. Levert u nog geen gegevens aan? In onze veelgestelde vragen staat hoe u zich aanmeldt en gegevens aanlevert.

Meer weten over DIS? Download dan deze informatiekaart over DIS of ga naar alle documentatie over DIS