Beschikbaarheidbijdrage/subsidie

Een aantal zorgopleidingen wordt bekostigd via een subsidie, de zogenoemde beschikbaarheidbijdrage. Het gaat om erkende (medische) vervolgopleidingen. De minister bepaalt welke opleidingen en zorgvormen voor een beschikbaarheidbijdrage in aanmerking komen.

Voor medische vervolgopleidingen die door de minister zijn aangewezen, kunnen zorgaanbieders die erkend zijn als opleider een beschikbaarheidbijdrage krijgen. Meer hierover vindt u in de Beleidsregel beschikbaarheidbijdrage medische vervolgopleidingen.

Het gaat om de opleiding tot huisarts.

Let op!
Het formulier ‘Vaststelling (medische) vervolgopleidingen 2018’  is uiterlijk 23 april beschikbaar in het NZa-aanvragenportaal.

Aanvragen beschikbaarheidbijdrage

In onze informatiekaart Een bijdrage ontvangen voor opleiden in de zorg? Dat regelt u zo! vertellen we hoe u als opleider in acht stappen een beschikbaarheidbijdrage kunt aanvragen voor een (medische) vervolgopleiding.

Meedenken over medische vervolgopleidingen?

Samenwerking is voor ons van groot belang. Daarom hebben we een opleiderspanel in het leven geroepen. Elke zorgaanbieder die opleidt, kan zijn mening geven en meedenken over onze regelgeving rond medische vervolgopleidingen. Als lid van dit panel krijgt u een paar keer per jaar een korte vragenlijst over uiteenlopende onderwerpen. Deze hebben een relatie met de beschikbaarheidbijdrage voor (medische) vervolgopleidingen. Wilt u meedoen? Meld u dan aan voor het opleiderspanel via ons aanmeldformulier