Beschikbaarheidbijdrage/subsidie aanvragen huisartsenzorg

Een aantal zorgopleidingen wordt bekostigd via een subsidie, de zogenoemde beschikbaarheidbijdrage. Het gaat om (medische) vervolgopleidingen. De minister bepaalt welke opleidingen en zorgvormen voor een beschikbaarheidbijdrage in aanmerking komen.

Voor medische vervolgopleidingen die door de minister zijn aangewezen, kunnen zorgaanbieders die erkend zijn als opleider een beschikbaarheidbijdrage krijgen. Het gaat om de opleiding tot huisarts. Meer hierover vindt u in de beleidsregel beschikbaarheidbijdrage medische vervolgopleidingen 2024 (BR/REG-24110).

Regels 2024 beschikbaar

De regeling voor de bijdrage/subsidie voor ziekenhuisopleidingen en medische vervolgopleidingen voor 2024 vindt u in de Beleidsregel Beschikbaarheidbijdrage (medische) vervolgopleidingen 2024 (BR/REG-24110). In de brief in de bijlage van BR/REG-24110 (directe download) vindt u een toelichting van de wijzigingen over subsidiejaar 2024 ten opzichte van 2023.

Aanvragen beschikbaarheidbijdrage

Voor de opleiding tot huisarts wordt de aanvraag voor de beschikbaarheidbijdrage gedaan door de SBOH. SBOH is de werkgever is en verantwoordelijk is voor dit proces.

Nieuwsbrief

Wij brengen nieuwsbrieven uit over de beschikbaarheidbijdragen (medische) vervolgopleidingen. Wilt u deze in uw mailbox ontvangen? Geef u dan op via het aanmeldformulier.