Vraag en antwoord geboortezorg

Voor aanbieders van geboortezorg hebben we de belangrijkste aanvullende informatie verzameld in onderstaande onderwerpen. Hier vindt u vragen en antwoorden en andere informatie die u nodig heeft om uw werk goed te kunnen doen.

Wilt u een melding doen?

Heeft u een vermoeden van fraude? Denkt u dat de zorgverzekeraar niet vergoedt waar uw patiënt recht op heeft? Of vermoedt u dat de marktwerking wordt verstoord? Dat en meer kunt u via ons digitale meldingsformulier bij ons melden. Liever telefonisch een melding doen? Neem dan contact met ons op.

Meer informatie over geboortezorg?

De NZa beschrijft prestaties en tarieven voor geboortezorg. We kunnen ons voorstellen dat u misschien meer vragen heeft over geboortezorg, waar wij niet direct een antwoord voor u op hebben. Onderstaand een wegwijzer naar websites van andere organisaties die meer informatie voor u hebben over geboortezorg.

  • In het Zvw-kompas van Zorginstituut Nederland staat beschreven welke geboortezorg onder de aanspraak van de basisverzekering valt.

  • De beroepsorganisatie van en voor verloskundigen Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV). Het KNOV ondersteunt, verbindt en behartigt de belangen van verloskundigen.

  • De Nederlandse Beroepsvereniging voor kraamverzorgenden (NBvK) is de beroepsvereniging die zich sterk maakt voor een goede kwaliteit van de kraamzorg en beschermt en ontwikkelt samen met de leden het vak van de kraamzorg.

  • Brancheorganisatie Geboortezorg (BO) faciliteert en ondersteunt kraamzorgondernemers in de geboortezorg. Ze faciliteren en ondersteunen ondernemers bij het leveren van toegankelijke en kwalitatief hoogwaardige zorg. 

  • Er kunnen aanvullende voorwaarden worden gesteld door de zorgverzekeraars voor de zorg geleverd en gedeclareerd mag worden. U kunt contact opnemen met de betreffende zorgverzekeraar.

Komt u er niet uit?

Komt u er met de uitleg hierboven niet uit? Neem dan contact met ons op.