NZa wetenschapsdag 2023

OPWEKKENDE MUZIEK

(Een indruk van de start van de NZa Wetenschapsdag: mensen die zich aanmelden bij een balie en deelnemers die rond sta-tafels met elkaar staan te praten.)

Marieke Schuurmans, Chief Healthcare Organisation NZa:
We zijn vandaag bij de NZa Wetenschapsdag. Om precies te zijn: de eerste NZa Wetenschapsdag. De Wetenschapsdag hebben we speciaal georganiseerd om het er niet alleen met elkaar over te hebben...

Misja Mikkers, Chief Economist NZa:
...maar ook in gezamenlijkheid en met partijen hier aanwezig. Met allerlei universiteiten, zorgaanbieders, mensen die ook wetenschappelijk onderzoek doen, om gezamenlijk dat onderzoek op te pakken, om echt passende zorg verder te helpen.

OPWEKKENDE MUZIEK

(Indruk van de dag: deelnemers lopen een zaal binnen, iemand houdt een flyer vast met informatie over de NZa Wetenschapsdag, (voormalig) bestuursvoorzitter Marian Kaljouw en hoogleraar Jan-Kees Helderman samen met deelnemers bij de opening, een kaartje dat hangt bij een deelsessie met meer informatie over de inhoud en de sprekers, een deelsessie in beeld.)

Judith de Jong, Nivel:
In gesprek gaan met collega-wetenschappers is altijd heel erg leuk. Het is ook leuk dat de NZa Wetenschapsdag is georganiseerd. Omdat deze sessie ook een combinatie was van mensen uit andere organisaties en mensen van de NZa. Dat gaf hele leuke discussies vanuit verschillende invalshoeken.

OPWEKKENDE MUZIEK

(Indruk van de dag: deelnemers bij een deelsessie.)

Daan Westra, Universiteit Maastricht:
We hebben het in de sessie over regionale samenwerking gehad over de opgave die er op dit moment voor regio's ligt om samen te zorg te transformeren en om samen passende zorg te organiseren. We hebben daarin vooral gesproken over: Hoe krijg je dat voor elkaar? Wat kan de wetenschap ook bijdragen in die opgave? En wat is de rol van de NZa in diezelfde opgave?

OPWEKKENDE MUZIEK

(Indruk van de dag: spreker en deelnemers bij een deelsessie.)

Ben Wijnen, Trimbos Instituut:
Ik vind het leuk, heel interessant. We hebben net een workshop gehad waarbij je aan tafel zit met mensen waar ik niet dagelijks mee aan tafel zit. Dan krijg je toch weer andere invalshoeken over bepaalde problematiek.  

Nienke Bleijenberg, UMC Utrecht en Hogeschool Utrecht:
Ik vond het heel erg leuk om in de sessie de verschillende perspectieven te horen op dit onderwerp en welke beweging we moeten maken om naar uitkomstgerichte zorg te gaan.

Dorine van Staalduinen, LUMC:
Ik werk bij het LUMC, universitair ziekenhuis. Mijn promotieonderzoek gaat over uitkomstgerichte zorg en hoe verander je ziekenhuisprocessen? Dus voor mij was het heel interessant om te zien hoe andere mensen daar tegenaan kijken.

OPWEKKENDE MUZIEK

(Indruk van de dag: Marieke Schuurmans en hoogleraar Niek de Wit tijdens hun deelsessie, deelnemers in een zaal.)

Misja Mikkers:
We hebben echt actieve participatie gevraagd en gekregen van iedereen in het ontwikkelen van nieuwe ideeën. Er is nu op de achtergrond een netwerkborrel aan de gang waar allerlei mensen nieuw ideeën ook met elkaar bespreken. Voor de NZa is dat ook relatief nieuw, dat we gezamenlijk met partijen onderzoek gaan doen. We gaan niet over partijen, maar gaan samen met partijen dat onderzoek doen. Voor een deel gaan die partijen dat ook onderling doen als ik de borrel zie.

OPWEKKENDE MUZIEK

(Deelnemers staan samen te borrelen. Het logo van de NZa komt in.)