Anouk Mateijsen nieuwe directeur Toezicht Nederlandse Zorgautoriteit

Vanaf 1 april is Anouk Mateijsen de nieuwe directeur Toezicht van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Zij volgt Karina Raaijmakers op die vanaf die datum lid wordt van de Raad van Bestuur. Op dit moment is Anouk manager van de unit Toezicht Zorgaanbieders en plaatsvervangend directeur Toezicht.

Beeld: ©JH
Anouk Mateijsen

Geranne Engwirda, bestuursvoorzitter van de NZa: “Anouk heeft veel ervaring en competenties die haar geschikt maken voor de rol van directeur binnen onze organisatie. Ze combineert een zakelijke instelling met een mensgerichte benadering. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met haar benoeming verder kunnen bouwen, zowel binnen de directie Toezicht als in het managementteam van de NZa. Ik kijk uit naar een verdieping van onze samenwerking.”

Anouk Mateijsen: “Solidariteit en saamhorigheid zijn belangrijke pijlers van ons zorgstelsel. De toegang tot goede zorg mag niet afhankelijk zijn van iemands portemonnee of van gezondheidsverschillen tussen burgers. Ik wil daar aan blijven bijdragen om dit te behouden. De NZa grijpt in als de wet- en regelgeving niet wordt nageleefd en het belang van de burger in gevaar komt.”

Achtergrond

Na haar studies verpleegkunde en gezondheidswetenschappen werkte Anouk een aantal jaar als verpleegkundige en organisatieadviseur. Daarna ging ze aan de slag bij het management van een inkoopdivisie van grote zorgverzekeraar. Sinds 2018 is Anouk manager werkzaam binnen de directie Toezicht van de NZa. Vorig jaar trad zij al op als waarnemend directeur Toezicht.