Veelgestelde vragen Wachttijden CMD

Hieronder vindt u enkele veelgestelde vragen over het aanleveren van de wachttijden Casemanagement Dementie.

Per 1 december 2018 zijn zorgaanbieders in de wijkverpleging die casemanagement dementie (cmd) leveren verplicht om hun wachttijden cmd aan te leveren en te publiceren. De regelgeving kunt u terugvinden in onze Regeling transparantie zorgaanbieders casemanagement dementie (NR/REG-1827).

Zorgaanbieders zijn hierover geïnformeerd middels de Informatiekaart Aanleveren van wachttijden over casemanagement dementie

Moet ik per 1 december mijn wachttijdgegevens registreren of aanleveren?

Tussen 1 en 20 december moet u uw gegevens aanleveren over de maand november. In het portal van Vektis kunt u bij de maand december uw gegevens over de maand november plaatsen. 

In de Regeling transparantie zorgaanbieders casemanagement dementie (NR/REG-1827) wordt gesproken over een format dat ik bij de NZa kan inzien. Waar kan ik dat format vinden?

Er komt geen speciaal format. U kunt de wachtlijstgegevens in een portal, dat door Vektis wordt gemaakt, aanleveren. U heeft hier bericht over ontvangen van Vektis.

Ik lever geen casemanagement dementie (meer). Waar kan ik me afmelden zodat ik hierover geen mail meer ontvang?

U kunt zich bij Vektis afmelden via afmeldingwti@vektis.nl.  

Wat gebeurt er als ik de wachttijden niet aanlever?

Er is een aanleververplichting. U bent zelf verantwoordelijk voor het naleven van deze verplichting. U krijgt eerst een rappel daarna kan gehandhaafd wordt.

Wat telt als eerste dag en tellen weekenddagen mee?

De eerste dag is de dag na aanmelding. Het gaat om kalenderdagen, dus weekenddagen tellen ook mee. U telt het aantal wachtenden op de dag dat u de wachtlijstgegevens verzamelt.

Mag ik ook al voor de 10de van de maand aanleveren bij Vektis? Want ik mag het al wel de voor de 10de publiceren op de website?

Ja, dat mag. Voor de maand december levert u bijvoorbeeld tussen 1 en 20 januari de wachttijden aan.

Hoe weet ik of ik onder een regionaal netwerk dementie val en onder welk netwerk val ik dan?

U kunt dit opzoeken in het overzicht Netwerken dementie in Nederland.

Als ik geen deel uitmaak van een regionaal netwerk, moet ik dan voor elke vestiging apart een agb-code aangevragen en voor elke vestiging wachttijden aanleveren? 

U hoeft niet voor elke vestiging een agb-code aan te vragen. In het portal van Vektis kunt u aangeven in welke regio‚Äôs u actief bent. Per regio kunt u de wachtlijstgegevens aanleveren. Voor detailinformatie verwijzen wij u naar Vektis.

Als er voor een bepaalde verzekeraar een opnamestop is, kan ik dat in het portal van Vektis aangeven?

Ja, dat is mogelijk.

Tellen de cliënten van de verzekeraar met een opnamestop mee voor de wachtlijst?

Alle cliënten die op de wachtlijst staan tellen mee. Ook als er een stop is voor een of meerdere zorgverzekeraars.