Print

Susanne Katus per 1 augustus nieuwe directeur Toezicht en Handhaving NZa

07-06-2017

Susanne Katus is per 1 augustus 2017 de nieuwe directeur van de directie Toezicht en Handhaving (T&H) bij de NZa. Katus komt van Mirabel Consultancy, waar zij consultant en partner is.

Katus (47) is doctorandus Nederlands Recht en Bestuurskunde en wordt bij de NZa verantwoordelijk voor het aansturen van de directie T&H.

 Susanne Katus

Achtergrond
Van 2014 tot 2017 was Katus in dienst bij Gelre Ziekenhuizen als zorgmanager Snijdend Cluster. Samen met de medisch managers en hoofden was zij integraal verantwoordelijk voor de kwaliteit van de zorg in de klinieken en op de poli's van Chirurgie, Urologie, Plastische Chirurgie, KNO, Revalidatie, Kaakchirurgie en Orthopedie. Deze functie combineerde zij met haar werk bij Mirabel Consultancy, dat zich richt op advies en training aan managementteams en besturen in onder andere de gezondheidszorg.

Tot 2014 bekleedde Katus verschillende (management)functies bij de politie. Tussen 1999 en 2004 werkte zij bij Politie Kennis Net, het landelijke digitale kennisplatform voor de Nationale Politie. Daarna was ze verantwoordelijk voor het aansturen van verschillende teams en eenheden bij de politie. Zo was Katus drie jaar lang politiechef van Doetinchem en was ze van 2011 tot 2014 Hoofd Regionale Recherche van de regio Gelderland-Zuid.

Katus behaalde haar doctoraal Nederlands Recht en Bestuurskunde aan de Universiteit Utrecht. Ook studeerde ze aan de Nederlandse Politieacademie.

Over de NZa
Iedereen in Nederland moet erop kunnen vertrouwen dat er op tijd goede en betaalbare zorg beschikbaar is als je die nodig hebt. De NZa maakt vanuit dat perspectief regels en houdt toezicht op zorgaanbieders en zorgverzekeraars. Bij alles wat de NZa doet staat het belang van de burger voorop. Dit betekent dat we steeds bewaken dat de zorg betaalbaar blijft voor wie dat nodig heeft, dat de zorg op tijd beschikbaar is en dat de kwaliteit ervan goed is.

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beschermt de belangen van de samenleving als het gaat om betaalbare, toegankelijke en goede gezondheidszorg.