Print

NZa akkoord met overname Admiraal de Ruyter Ziekenhuis door Erasmus MC

22-12-2016

De Nederlandse Zorgautoriteit heeft de melding van de overname van het Zeeuwse Admiraal De Ruyter Ziekenhuis door het Erasmus MC goedgekeurd. Dit betekent dat beide ziekenhuizen verder kunnen met de uitvoering van hun plannen. 

 

Het Erasmus MC en ADRZ maakten in maart hun voornemen voor de overname bekend. Zij blijven zelfstandig functioneren, al gaan de specialisten van beide ziekenhuizen wel nauwer samenwerken. De cruciale zorg die beide ziekenhuizen nu bieden verandert niet.

 

De NZa voert bij fusies in de zorg een procedurele toets uit. Zij gaat na of beide instellingen de plannen zorgvuldig hebben afgestemd met de betrokken stakeholders, zoals de medezeggenschapsorganen en de patiënten- en cliëntenraden. Na de instemming van de NZa kunnen de ziekenhuizen hun plannen nu voorleggen aan de Autoriteit Consument en Markt. Die kijkt naar de gevolgen voor de concurrentie.

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beschermt de belangen van de samenleving als het gaat om betaalbare, toegankelijke en goede gezondheidszorg.

Zie verder