Print

Hessel Dikkers en Klaas Evert Engelse benoemd tot lid audit adviescommittee

13-06-2017

Hessel Dikkers en Klaas Evert Engelse zijn benoemd tot lid van het audit adviescommittee bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Hiermee is het audit adviescommittee compleet. Voorzitter is de al eerder benoemde Peter van der Knaap.

Drs. H.J. Dikkers is sinds 2012 chief information officer bij de Nederlandse Spoorwegen. In die functie is hij verantwoordelijk voor het verhogen van de kwaliteit van de IT in al zijn facetten. Daarnaast neemt hij actief deel aan business veranderprogramma’s. Voordat hij bij de Nederlandse Spoorwegen begon was hij onder andere chief information officer bij SNS REAAL, chief operating officer bij SNS Bank en chief information officer bij ABN AMRO. Hessel Dikkers studeerde economie en bestuurlijke informatiekunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

De heer K.E. Engelse heeft een bureau voor advies, begeleiding en mediation. Hij geeft onder andere advies op het terrein van strategie en governance en begeleidt bij bestuurlijke (her)inrichting en (strategische) transitie. Daarnaast is hij sinds enkele jaren toezichthouder bij bedrijven en instellingen. Daarvoor heeft hij onder andere gewerkt als algemeen directeur van Rabo PGGM PPI en was hij directievoorzitter van Rabobank Leeuwarden Noordwest Friesland. Ook was hij gedurende lange tijd actief voor Rabobank in Zuidoost Azië. Klaas Evert Engelse behaalde zijn managementopleiding bij IMD in Lausanne.

Het audit adviescommittee bestaat uit maximaal drie leden en adviseert de Raad van Bestuur over het audit- en risicomanagementbeleid, het borgen van de kwaliteit van de financiële bedrijfsvoering en verslaglegging en de beheersing van de processen op het gebied van planning en control, HRM, ICT en informatiebeveiliging.

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beschermt de belangen van de samenleving als het gaat om betaalbare, toegankelijke en goede gezondheidszorg.