Kunnen nog ontbrekende specialismen worden toegevoegd aan de urgentielijst?

Eind mei 2020 is Kaakchirurgie toegevoegd aan de urgentielijst, op verzoek van de wetenschappelijke vereniging van dit specialisme. Op de oorspronkelijke lijst miste het specialisme Kaakchirurgie, omdat de lijst op dbc-zorgproducten gebaseerd is en de Kaakchirurgie niet werkt met dbc-zorgproducten, maar met overige zorgproducten (OZP’s). Kaakchirurgie is nu toegevoegd, op basis van productgroepen.

Op de gepubliceerde lijst miste het specialisme Psychiatrie (in ziekenhuissetting). Lees hier meer over de achtergrond van deze keuze en hoe we in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie tot een overzicht zijn gekomen, wat gevalideerd is door het Zorginstituut.

Omdat denkbaar is dat ook de komende tijd sprake is van voortschrijdend inzicht, kunnen medisch specialisten hun vragen en opmerkingen delen met de FMS, en zorgaanbieders met hun brancheorganisaties: de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) en Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN). De FMS, NVZ, NFU en ZKN zullen dit bundelen en teruggeven aan het Zorginstituut. Het Zorginstituut zal dit in overleg met genoemde partijen verwerken in een vervolgversie.