Johan Rijneveld nieuwe directeur Regulering

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) stelt Johan Rijneveld aan als directeur Regulering. Johan is op dit moment manager Tweedelijns Somatische Zorg bij de NZa. Per 1 januari neemt hij de taken van Josefien Kursten over die door het UMC Utrecht is benoemd tot lid van de raad van bestuur.

Johan Rijneveld
©Ivar Pel

Marian Kaljouw, bestuursvoorzitter van de NZa, is blij met de benoeming van Johan Rijneveld: 

"Met Johan versterken wij ons managementteam met een deskundige en gedreven directeur. Het is heel mooi dat we intern een geschikte kandidaat hebben gevonden. Ik heb er alle vertrouwen dat we met de expertise van Johan de volgende stappen kunnen zetten in de gewenste beweging richting passende zorg."

Over Johan Rijneveld

Johan Rijneveld is opgeleid tot bedrijfskundige en gespecialiseerd in financieel management. Hij werkte vanaf 2004 als consultant bij PwC aan diverse adviesvraagstukken. In 2010 maakte Johan de overstap naar de NZa. Als financieel econoom richtte hij zich op de regulering en bekostiging van de langdurige zorg en de eerstelijnszorg. Sinds 2015 vervulde Johan verschillende managementfuncties bij de NZa. Sinds 2019 is Johan daarnaast plaatsvervangend directeur Regulering.

Als directeur Regulering zal Johan zich inzetten om de ambities vanuit onze strategische agenda en ons advies passende zorg te vertalen naar goede en betaalbare zorg, voor nu én in de toekomst.