Marjolein ten Kroode nieuw lid raad van advies NZa

Drs. Marjolein ten Kroode (MCM MIM) is benoemd tot lid van de raad van advies van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De raad van advies adviseert de NZa over strategische beleidsthema's en belangrijke nationale en internationale ontwikkelingen.

©Openbaar Ministerie

Ten Kroode is sinds 2018 procureur-generaal bij het Openbaar Ministerie en was daarvoor onder meer bestuursvoorzitter van GGZ Rivierduinen in Leiden en vice-voorzitter van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Ten Kroode: “Ik vind het een eer om op deze manier een bijdrage te mogen leveren aan kwalitatief hoogwaardige zorg in Nederland. De NZa heeft daar een vooraanstaande rol in.”

Andere leden van de raad van advies zijn Prof. Dr. Dirk Ruwaard (voorzitter) en dhr. Koen Harms MSc. Iedereen in Nederland moet erop kunnen vertrouwen dat er op tijd goede en betaalbare zorg beschikbaar is. Hiervoor maakt de NZa regels en houden we toezicht op zorgaanbieders en zorgverzekeraars.