Dirk Ruwaard herbenoemd als voorzitter raad van advies NZa

Prof. Dr. D. (Dirk) Ruwaard is voor een periode van 4 jaar herbenoemd als voorzitter van de raad van advies bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Naast Dirk Ruwaard zitten dhr. K. (Koen) Harms MSc en dr. X. (Xander) Koolman in de raad. De raad van advies adviseert de NZa over strategische beleidsthema's en belangrijke nationale en internationale ontwikkelingen.

Samenwerken NZa, IGJ en ISZW

Ruwaard is hoogleraar Public Health and Health Care Innovation en voorzitter van de vakgroep Health Services Research bij het Maastricht UMC+/ de Universiteit Maastricht. Hij is arts, gespecialiseerd als arts Maatschappij en Gezondheid, met een speciale interesse op het gebied van de epidemiologie, de organisatie van de (publieke) gezondheidszorg en het gezondheidsbeleid. Van 2006 tot 2010 was hij directeur Publieke Gezondheid en plaatsvervangend directeur-generaal Volksgezondheid bij het ministerie van VWS. Van 2003 tot 2006 verbleef hij in de Verenigde Staten en vertegenwoordigde hij het ministerie van VWS in de VS en Canada. Daarvoor werkte hij in verschillende functies bij het RIVM.

Iedereen in Nederland moet erop kunnen vertrouwen dat er op tijd goede en betaalbare zorg beschikbaar is. Hiervoor maakt de NZa regels en houden we toezicht op zorgaanbieders en zorgverzekeraars.