Bart Combée versterkt raad van bestuur Nederlandse Zorgautoriteit

De huidige directeur van de Consumentenbond, Bart Combée, is benoemd tot lid van de raad van bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Hij start per 1 februari 2019.

Combée krijgt bij de NZa de portefeuille Toezicht onder zijn hoede en wordt tevens verantwoordelijk voor de directie Informatie en Bedrijfsvoering.

De NZa is blij met zijn komst. “Bart Combée versterkt het burgerperspectief binnen de NZa. Dat past bij de koers van de NZa en de opdracht die we hebben: betaalbare, toegankelijke zorg voor alle inwoners in Nederland”, stelt Marian Kaljouw, voorzitter raad van bestuur NZa.

Combée studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en vervulde directiefuncties in het bedrijfsleven en de zorg. Daarnaast is hij lid geweest van de gemeenteraad van Rotterdam. Sinds april 2009 is Combeé  directeur/bestuurder van de Consumentenbond. Onder zijn leiding is de maatschappelijke positie van de Consumentenbond versterkt. Hij wist de organisatie te transformeren in een digitaal toonaangevende speler, met een groot aantal nieuwe diensten en activiteiten.

Zelf noemt Combée de stap een eervolle kans om het belang van de burger vanuit een ander perspectief te dienen: “De uitdagingen in de gezondheidszorg zijn groot, net als de belangen: hoe houden we nu en in de toekomst zorg betaalbaar en toegankelijk voor iedereen? Hoe zorgen we voor goede besteding van zorggeld? Ik verheug me erop hieraan samen met overheid, maatschappelijke partners en natuurlijk patiënten en consumenten zelf een bijdrage te mogen leveren.”

Minister De Jonge (VWS) heeft Combée voor een periode van vier jaar benoemd. Met deze benoeming is de raad van bestuur van de NZa vanaf 1 februari weer compleet. De overige leden zijn Marian Kaljouw (voorzitter) en Wim Sijstermans (CIO).

Zie ook