Karina Raaijmakers nieuwe directeur Toezicht en Handhaving

Karina Raaijmakers start op 1 april 2018 als directeur Toezicht en Handhaving van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Nu is Karina hoofd Toezicht Verzekeren en Pensioenen bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

“Ik kijk er naar uit om samen met mijn nieuwe collega’s en de zorgsector te werken aan betaalbare en toegankelijke zorg van goede kwaliteit."

Karina Raaijmakers directeur T&H

"Het feit dat dit zo tastbaar is en letterlijk van levensbelang spreekt me zeer aan,” zegt Karina over haar nieuwe functie bij de NZa. 

Achtergrond

Karina studeerde Economie en Nederlands Recht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en volgde een postdoctorale opleiding aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Na haar afstuderen ging ze aan de slag bij de AFM. Na enkele jaren in verschillende functies gewerkt te hebben, stapte ze over naar een adviesbureau dat zich richt op het beter maken van toezichthoudende organisaties, om vervolgens terug te keren bij de AFM. Karina is sinds enkele jaren verbonden als wetenschappelijk docent aan de Erasmus School of Law. Ook zet zij zich als vrijwilliger in voor het verbeteren van de kansen van Rotterdamse scholieren op de arbeidsmarkt. 

Over de NZa

Iedereen in Nederland moet erop kunnen vertrouwen dat er op tijd goede en betaalbare zorg beschikbaar is als je die nodig hebt. De NZa maakt vanuit dat perspectief regels en houdt toezicht op zorgaanbieders en zorgverzekeraars. Bij alles wat de NZa doet staat het belang van de burger voorop. Dit betekent dat we steeds bewaken dat de zorg betaalbaar blijft voor wie dat nodig heeft, dat de zorg op tijd beschikbaar is en dat de kwaliteit ervan goed is.