Fysiotherapeut verbetert dossiervorming na last onder dwangsom

De Amsterdamse fysiotherapeut die een last onder dwangsom kreeg, heeft zijn patiëntendossiers alsnog op orde gebracht. Dat bleek op 9 januari 2018 tijdens een controle van zijn administratie. 

Fysio oefeningen met bal

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) legde de fysiotherapeut een last onder dwangsom op, omdat hij de geleverde zorg niet goed vastlegde in zijn patiëntendossiers. Dit najaar bleek dat de fysiotherapeut zijn patiëntendossiers nog steeds niet goed bijhield, ondanks de waarschuwing van afgelopen zomer. Daarom legden wij de fysiotherapeut een last onder dwangsom op om hem te dwingen zijn patiëntendossiers bij te houden. Uit de controle op 9 januari bleek dat de behandelingen nu wel worden bijgehouden in de patiëntendossiers. De fysiotherapeut voorkomt met het op orde brengen van zijn patiëntendossiers dat hij de dwangsom moet betalen.