NZa start onderzoek bij thuiszorgorganisatie Laurens

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) doet onderzoek bij thuiszorgorganisatie Laurens. Het onderzoek begint vandaag, na signalen dat de organisatie onjuiste declaraties heeft ingediend. De NZa onderzoekt of de signalen kloppen of niet. Tijdens het onderzoek kan de zorg aan cliënten gewoon doorgaan.

Zorgaanbieders mogen alleen de zorg in rekening brengen die daadwerkelijk is geleverd aan cliënten. De NZa beschermt de belangen van burgers en kan ingrijpen als zorgnota's niet correct zijn.

De NZa heeft het vermoeden dat er vaker sprake is van onjuiste thuiszorgnota's, maar ontvangt tot nu weinig signalen van cliënten. Denkt u dat uw thuiszorgnota misschien ook niet correct is? Meld het dan bij de NZa. U kunt daarvoor gebruikmaken van het meldformulier. Ook kunt u telefonisch een melding doen via het telefoonnummer 088-7708770.

Hoort bij